Меню

Лінзи при астигматизмі: швидка та надійна корекція зору

16 грудня 2021 Читати 3 хв
mrlens.ua | Фото:Линзы при астигматизме: быстрая и надежная коррекция зрения

Астигматизм - це одна з форм порушення зору. Захворювання виникає через неправильну форму кришталика, рогівки або очного яблука. При дефекті органу зору картинка стає розпливчастою на будь-якій дистанції (близькій та дальній). Щоб компенсувати недолік і тимчасово покращити якість зображення, людина постійно мружиться.

Розрізняють три ступені астигматизму (відхилення в 1-2, 3-6 і понад 6 діоптрій). Для їхньої корекції необхідне відвідування лікаря. Раніше пацієнтам призначалися циліндричні окуляри. Ефект від них був несуттєвим. Це пов'язано з відстанню між склом астигматичних окулярів і рогівкою, що викликало труднощі при фокусуванні в одній точці. Але останнім часом офтальмологія просунулась, пропонуючи найкращі рішення для корекції зору. Одне — лінзи для очей при астигматизмі.

Чи можна носити лінзи при астигматизмі і в чому їхня перевага?

Корекція зору вкрай необхідна у разі астигматизму. Через низьку якість картинки пацієнти шукають альтернативу очкам. Нерідко виникає питання, чи можна з астигматизмом носити лінзи. І досвідчені лікарі дають позитивну відповідь. Але треба враховувати, що з корекції дефекту не підійде звичайна контактна оптика зі сферичною формою. Можливо, вона трохи покращить становище при невеликому відхиленні. Але в ідеалі пацієнтам потрібні вироби з торічним дизайном. Вони призначаються офтальмологом з урахуванням індивідуальних властивостей органу зору.

Лінзи торичні — що це і в чим їхня особливість? Вони відрізняються від стандартної контактної оптики наявністю призматичного баласту. Стабільне фокусування на зображенні забезпечене ущільненням нижньої частини та тонким шаром верху. Особливість будови оптики - це головна відповідь на питання про те, чи можна носити звичайні контактні лінзи при астигматизмі. При використанні торичних виробів зберігається гострота зору протягом дня. Крім того, пацієнт не має проблем навіть у сутінкові години.

Які лінзи вибрати при астигматизмі?

Як вибрати лінзи при астигматизмі? Відповідь знає лікар. Він проведе стандартні дослідження, визначить компоненти корекції. Не знаючи основних параметрів, неможливо досягти чіткості зору. Грамотний підбір лінз при астигматизмі - головна умова якісної корекції. В іншому випадку можливе зміщення виробу та подальше розфокусування.

Якщо оптика підібрана правильно, то виключені проблеми із зором при погляді на предмети поблизу або вдалині. При астигматизмі можна носити лінзи, але після консультації з офтальмологом. У такому разі зазначається, що контактні вироби «налаштовані» для кожного пацієнта.

Самостійне визначення параметрів неможливо. Під час обстеження офтальмолог використовує спеціальний апарат – топограф. Він видає достовірні результати щодо:

  1. Діоптрійна сила.
  2. Кривізні рогівки.
  3. Орієнтації осі.

Дослідний лікар добре знає, як підібрати лінзи при астигматизмі. Також він допоможе визначитися з відповідним варіантом щодо частоти заміни, режиму носіння та інших критеріїв.

Які лінзи вибрати при астигматизмі за частотою заміни та режимом носіння?

Ношення лінз при астигматизмі повинно здійснюватися строго за правилами. В іншому випадку ви можете занести інфекцію у вічі або зіпсувати контактний виріб. Перед покупкою ознайомтеся з інформацією про те, як правильно їх обрати і як доглядати за як доглядати за лінзами.

В асортименті представлена контактна оптика, розрахована на денне, пролонговане і безперервне використання. Першу потрібно знімати проти ночі. Другу можна носити до 7 діб, залишаючи навіть під час сну. Третя розрахована на носіння протягом місяця (не знімаючи).

Частота заміни вказує, коли потрібно утилізувати вироби. Розрізняють одноденну, двотижневу та місячну оптику. Які лінзи потрібні при астигматизмі, залежить від переваг та ритму життя. Багатьох пацієнтів хвилює питання про те, чи потрібно міняти контейнер для лінз. Використовуючи щоденні вироби, у цьому немає потреби. Їх не потрібно очищати та зберігати у розчині, тому що ввечері оптика утилізується. Це зручно, коли немає можливості дотримати елементарну гігієну. Двотижневі та місячні вироби потрібно регулярно дезінфікувати, поміщаючи у контейнер із розчином.

Підбір контактних лінз при астигматизмі: висновки

Існує думка, що відновити зір можна, використовуючи народні методи (пиття відвару трав, застосування крапель із соком з листа алое віра). Але вони не підійдуть для корекції астигматизму. Максимум – підтримають імунітет. Якщо ви хочете позбавитися офтальмологічних проблем, зверніть увагу на лінзи при астигматизмі, запропоновані на сайті mrlens.ua. Вони постачаються лідерами офтальмологічної індустрії, серед яких:

  1. Alcon.
  2. Bausch+Lomb.
  3. Cooper Vision.
  4. Interojo.
  5. Johnson & Johnson.
  6. Mark`ennovy.
  7. Menicon.

Якщо ви сумніваєтеся, чи можна носити контактні лінзи при астигматизмі, зверніться до офтальмолога. Він роз'яснить усі плюси м'якої контактної оптики. Саме лікар має визначити основні параметри, що впливають на вибір лінз. В іншому випадку ви не досягнете чіткості зору, вироби зміщуватимуться або надмірно тиснути на рогівку.

Отримайте консультацію у спеціаліста та переходьте в інтернет-магазин. Тут можна купити контактну оптику різного виду, починаючи від сферичних та закінчуючи торичними лінзами. Для зручності вибору запропоновані фільтри, за допомогою яких здійснюється сортування товару за виробником, діоптріями та іншими параметрами.

Сподобалась стаття?
Читайте також
mrlens.ua | Фото:Як працюють фотохромні лінзи?
Як працюють фотохромні лінзи?
21 вересня 2022
mrlens.ua | Фото:Це страшне слово катаракта. Що це таке?
Це страшне слово катаракта. Що це таке?
21 вересня 2022
mrlens.ua | Фото:Що таке поляризаційні лінзи?
Що таке поляризаційні лінзи?
21 вересня 2022
mrlens.ua | Фото:Що таке лазерна корекція зору?
Що таке лазерна корекція зору?
21 вересня 2022
Ваш кошик

Ви ще не додали товари

Товарів по вашому запиту не знайдено.

Наші телефони

Починайте робити ввід..